Poesia i República – Resum Tertúlia – 16-11-2018

Lloc: L’Escorxador (C/ Escorxador 19-21, Vilafranca del Penedès)

Data: divendres 16/11/2018
Hora: 2/4 de 8 Tarda
Assistents: aproximadament 45 persones
Durada: 1 h 30 m aprox.

Inici amb la presentació de l’activitat per part dels organitzadors Òmnium-Totrepública, així com de la idea d’on sorgeix aquests cicle de Cafès per la República.

Es va fer una presentació general del grup de convidats, poetes autors del llibre “Versos contra la violència”, que el públic assistent va poder adquirir a l’acabar l’acte. Es va informar que els beneficis obtinguts es destinaran a distribuir el llibre en centres educatius de forma gratuïta.

En Jesús Maria Tibau, un dels coordinadors del grup de poetes, va fer una presentació:

Versos contra la violència (editat per Onada Edicions ) va sorgir com una iniciativa literària de resposta a la forta i violenta repressió que va patir la ciutadania a les Terres de l’Ebre abans i durant el referèndum d’autodeterminació del primer d’octubre de 2017. Amb el lema “El paper sempre guanya la pedra”, els autors d’aquesta compilació de versos fan una oda a la solidaritat amb les víctimes i a favor de la pau.

Els autors presents van llegir les seves pròpies creacions, a més de presentar la motivació i situació en què van escriure les seves obres. La vetllada va ser molt amena, ja que les persones assistents podien intervenir fent-los-hi preguntes i/o fent aportacions.

La declamació feta pels propis autors va connectar ràpidament i amb molta intensitat amb el públic, fent aflorar les emocions en moltes de les lectures realitzades.

Alguns dels poetes que van participar a la tertúlia foren: Ricardo Gascon, Jesús M. Tibau, Anna Maria Franco, Pilar Garriga, Mònica de Dalmau, Xavier Aragó, Àngel Martí, Montse Pallarès, Mercè Quiles, Santi Borrell, Jordi Ribas i Lluís Martín Santos.

En el llibre van participar poetes de totes les edats i alguns també de fora de les Terres de l’Ebre, entre ells el vilafranquí Santi Borrell, el qual ha fet de nexe d’unió entre el Penedès i les Terres de l’Ebre.

Durant la tertúlia es van projectar imatges de la violència que les forces de seguretat estatals van aplicar a diversos punts de les Terres de l’Ebre durant el Referèndum de l’1 d’octubre de 2017.

El públic assistent va poder sentir directament les vivències i emocions de diverses persones que van viure i patir directament la violència aquell dia.

Va ser un acte molt emotiu, on el públic assistent va sortir molt satisfet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s